BAIDYANATH

Хранителни добавки от Индия

Една от най-уважаваните компании в Индия – Shree Baidyanath Ayurved Bhawan (p) LTD. (Калкута), по-известна като Байдианат, е световен лидер в областта на аюрведата. Основано през 1917г., дружествтото е изиграло водеща роля в повторното преоткриване на древните познания, съчетани със съвременните изследвания и технити за прозиводство. Основателят Пандит Рам Даял Джоши е започнал в селището си в Калкута с идеята да насърчава и стимулира научните изследвания в областта на аюрведата. Към настоящия момент Байдианат разполага със собствен аюрведичен изследователски институт „Пандит Рам Даял Джоши Мемориал“, който е основан през 1971г. в Патна. Всяка година Байдианат награждава с двеста хиляди рупии най-добрите научни изследвания или книги за аюрведа.

Аюрведа е наука с 5000 години история в областта на грижата за човешкото здраве с помощта на билките. Тя е високоефективна при общите и сложин заболявания, като осигурява облекчение в дългосрочен план. Това естествено лечение е без странични ефекти, но с множество широкоспектърни допълнителни полезни ефекти. При Байдианат Аюрведа е подкрепена от съвременните научни изследвания и технологии и осигурява нежно докосване до естественото здраве за милиони хора по света.

Компанията разполаг с 10 ултрамодерни производствени фабрики в различни части на Индия, изградени в близост до екологично чисти земи за събиране на растителни съставки. Билките се берат от техния естествен хабитат – дивата природа. Подбрани по този начин, растенията запазват веществото, което ги съхранява от външни нашественици и зарази. „Wild Harvest Herbs“ или диворастящи билки са най-високият клас билкови продукти, предлагани на пазара.

Заводите на Гуудкеър – Байдианат са сертифицирани по GMP и ISO, а производствената гама се състои от над 700 патентовани Аюрведични продукти, което прави Байдианат „Най-големият производител на Аюрведа продукти в света“! Аналитичните лаборатории на фирмата използват оборудване от най-висок клас, като стриктно спазват GMP стандартите. Производственият процес се извършва само и изцяло в Индия и започва с внимателен подбор на растенията, които се обработват при спазване на строги хигиенни условия. Всички процеси се валидират редовно, калибрират и модернизират, по план и при нужда.

Контролът на качеството е строг, усърден процес, който стриктно се прилага за всеки продукт. Висококвалифицираните учени, инженери и лекари обогатяват производствените операции с обширни познания и опит. Създаването на продук, който е „Автентична аюрведа“, се осъществява чрез съчетаване на изпитаните методи и древната мъдрост с опити и изследвания, достъпни за съвременната наука и високите технологии. Goodcare Pharma Pvt LTD или Гуудкеър е дъщенра фирма на Байдианат, създадена с ясната визия за въвеждане на ново поколение билкови продукти, които са базирани на аюрведа, билкови пробиотици, антиоксиданти, хранителни добавки и фитонутриенти.

В Goodcare Pharma група талантливи R&D учени непрекъснато полагат усилия за прилагане на всички технологични нововъведения, така, че древната вековна мъдрост на Аюрведа да е потвърдена от най-новите техники на съвременната наука. Само в Гуудкеър – Байдианат съхраняват древните рецепти за производство на аюрведични формули, като поризвеждат продуктите си без отклонение от текстовете на 6000 години, което прави продуктите високоефективни. Това е дружеството, което има досег до истинския извор на древното Аюрведично знание – най-старата наука за живота. Така естествено идва и девизът на Goodcare Pharma – „Автентична Аюрведа“.

Към настоящия момент продуктите на Гуудкеър – Байдианат се предлагат в САЩ, Великобритания, Италия, Германия, Франция, Холандия, Гърция и над 50 страни в целия свят, включително Австралия и Нова Зеландия, като по този начин все повече хора усещат благотворните въздействия от древните формули на Аюрведа.